Me idene e Kujtim Hoxhollit dhe iniciativen e drejtimin e Dr. Flamur Topit, te cilit i njihet merita e organizimit te ketij aktiviteti, i pari ne llojin e tij, filluan fazat kualifikuese ne emisionin aq te njohur per shqiptaret “Trupi dhe Shendeti”.

Gjithashtu, nje kontribut shume te madh ne kete eveniment por jo vetem, ka dhene shume here kampioni i bodybuilding-ut te Kosoves, mjeshtri i shquar i sporteve, Bedri Cahani.

Profesionalizmi i tij, beri, qe sportistet pjesemarres te prezantohen denjesisht, ndonese ky sport nuk njihej ne Shqiperi dhe aq me pak te kishte pervoje.

Keshtu, ne Maj 1994, organizohet Kampionati i Pare i Bodybuilding Shqiptar, me prezantimin e pare me date 7 Maj ne Teatrin e Operas dhe Baletit dhe me finalen, e cila u organizua me 13 Maj tek Piramida. Ndonese i pari ne llojin e tij, pjesemarrja e madhe e sportisteve dhe e spektatoreve, u shperblyen me nje spektakel te vertete ku u shpallen dhe fituesit: